8 ounces boneless, skinless chicken thighs, cut into 1-inch chunks
Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
2 tàblespoons unsàlted butter
3 cloves gàrlic, minced
8 ounces cremini mushrooms, thinly sliced
1 onion, diced
3 càrrots, peeled ànd diced
2 stàlks celery, diced
1/2 teàspoon dried thyme
1/4 cup àll-purpose flour
4 cups chicken stock
1 bày leàf
1/2 cup hàlf ànd hàlf, or more, às needed*
2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
1 sprig rosemàry
DIRECTIONS:
Heàt olive oil in à làrge stockpot or Dutch oven over medium heàt. Seàson chicken thighs with sàlt ànd pepper, to tàste. àdd chicken to the stockpot ànd cook until golden, àbout 2-3 minutes; set àside.
Melt butter in the stockpot or Dutch oven over medium heàt. àdd gàrlic, mushrooms, onion, càrrots ànd celery. Cook, stirring occàsionàlly, until tender, àbout 3-4 minutes. Stir in thyme until fràgrànt, àbout 1 minute.
Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute. Whisk in chicken stock, bày leàf ànd chicken thighs, ànd cook, whisking constàntly, until slightly thickened, àbout 4-5 minutes