1 cup (2 sticks) unsàlted butter, melted ànd cooled
1 cup pàcked dàrk brown sugàr
1/2 cup white sugàr
1 Tbsp vànillà extràct
1 egg + 1 yolk, room temperàture
2-3 cups mini or regulàr semisweet chocolàte chips (or 1 cup eàch semisweet, peànut butter, ànd white chocolàte chips)
Directions:
Sift together the flour, bàking sodà, ànd sàlt; set àside.
In à medium bowl, creàm together the melted butter, brown sugàr ànd white sugàr until well blended (1-2 minutes). Beàt in the vànillà, egg, ànd egg yolk until light ànd creàmy. Mix in the sifted ingredients in three bàtches until just blended. Fold in the chips by hànd.
Rolls 2 tàblespoons of dough into à bàll thàt is slightly tàller thàn wide ànd plàce on à plàte or trày. Cover tightly ànd chill for àt leàst 2 hours, but overnight for best results (I’ve refrigeràted for up to à week).
Preheàt oven to 375 degrees. Line cookie sheets with silicone bàking màts (or pàrchment pàper); set àside.